Bo

Vid ett besök till Vetlanda finns det många olika boendealternativ att välja bland. Du kan hitta allt ifrån boende mitt i stadspulsen till natursköna alternativ lite utanför stadskärnan. Här listar vi Vetlandas bästa boendealternativ. 

Hotell

Wallby Säteri

Wallby Säteri ligger i Skirötrakten, även kallad Smålands Trädgård, och består av en herrgård vackert belägen vid Skirösjön. Fram till den pampiga byggnaden går det en lång allé med stora ekar.

Här får du njuta av den vackra omgivande naturen och varsamt tillagad mat gjord på lokala råvaror.

Centralhotellet

Precis vid Vetlandas resecentrum ligger Centralhotellet, ett trestjärnigt affärshotell som passar för familjen såväl som för jobbresan. Rummen har nyligen renoverats, och är du sportintresserad finns det tillgång till både Viasat Fotboll och Viasat Sport på rummen. 

På Centralhotellet finns det också gratis wifi, en lobbybar med C-mores alla kanaler och en bastu. Vid intresse finns det möjlighet att boka in vin-, whisky- och ölprovningar. 

Vetlanda Stadshotell

Best Western Vetlanda Stadshotell ligger i centrala Vetlanda och är ett klassiskt hotell nära till allt. Förutom närheten till allt som Vetlanda stad har att erbjuda finns det på hotellet en restaurang, en pub och konferensmöjligheter. 

Vandrarhem

Vänhems Vandrarhem och Bed & Breakfast

I Korsberga ligger Vänhems Vandrarhem och Bed & Breakfast där du antingen kan njuta av en fikapaus eller sova över i något av de nyrenoverade rummen. Totalt finns det 32 bäddar fördelade över 10 rum med 1–4 platser i varje. 

Bed & Breakfast på Sällegården

18 kilometer från Vetlanda ligger Sällegården i en rogivande miljö där du kan hyra stuga under en vecka eller några dygn året runt. På gården finns det 16 bäddar fördelat de tre husen Eriks Hus, Tyras Stuga och Stinas Stuga. 

Frukost erbjuds på gården men ingår inte i priset. Den serveras i en frukostkorg som levereras till stugan du bor. Du kan även fixa frukost via självservering om du hellre vill det. 

När du hyr en stuga på Sällegården får du tillgång till den vedeldade bastun som ligger nere vid gårdsdammen. Och i den tillhörande Gårdsboden kan du köpa marmelad, kallpressad äppelmust, ägg, saft och hantverk. Allt är producerat och skapat på gården. 

Trollebo gård

På Trollebo Gård bor du i en sjönära miljö. Här kan du slappna av i en klassisk karolinermiljö och lyxa till det i någon av gårdens sviter, eller välja ett billigare rum i någon av gårdens flyglar. 

I området runt omkring Trollebo Gård finns det flera badplatser, natturreservat och vandringsleder. På gården finns det stora gröna ytor där getter, hästar, ankor och höns befinner sig.  

Camping

Östanå Camping

Vid sjön Grumlan hittar du Östanå Camping som är en naturskön plats nära alla Småländska sevärdheter. Här finns det plats för husvagn, tält och husbil. För den som hellre vill bo i en stuga finns det åtta stycken med fyra bäddar redo för uthyrning. Stugorna är utrustade med kylskåp, vattenkokare och porslin för självhushållning. 

Här finns också vandrarhemmet Lillstugan som består av tre rum och sammanlagt 10 bäddar. I närheten av campingen finns en golfbana för den som vill ta en liten paus från badandet och glassätandet. 

Ädelfors Camping

På guldvaskningscampingen i Ädelfors finns det plats för husvagn, husbil, tält och bil årets alla månader. Här finns det tillgång till dricksvatten och två miljövänliga toaletter. Sittplatser finns både under tak och helt utomhus. Det finns en stor grill för matlagning, flera platser för lägereldar och vindskydd att övernatta i.

I närheten finns det ett gruvmuseeum, plats för fiske, ett café och kanotuthyrning.  

Ramoa Äventyrsby

Mitt i Småland, mellan Växjö och Vetlanda, hittar du Ramoa Äventyrsby. Där kan du bo i antingen en stor kåta eller någon av de små torparstugorna. För den som vill finns också möjligheten att övernatta ute på en helt egen ö eller i en hängmatta upphängd ute i skogen. 

Två kilometer från Äventyrsbyn ligger Ramkvilla där du får tillgång till bensinpump, livsmedelsaffär och golfbana. 

Kettilsås vintercamping

På Kettilsås vintercamping bor du mitt i naturen i närheten av Kettilsås skidanläggning, där du kan utföra alla möjliga typer av skidåkning. Förutom skidåkning finns det även tillgång till motionsslingor och möjlighet att utföra vinterfiske.