3 återkommande evenemang du inte vill missa i Vetlanda

I småländska Vetlanda finns det många roliga saker att hitta på. Vissa evenemang är alltid nya för året medan andra består. Här listar vi Vetlandas årliga evenemang som du helt enkelt inte får missa.

1. Fika på Vetlandas musikcafé

Varje år under höst-, vinter- och vårmånaderna bjuder Vetlandas Missionskyrka in till flera unika musikupplevelser och arrangemang.

För att ta del av Musikcaféets uppträdanden kan du antingen köpa ett abonnemang som ger dig inträde under hela säsongen eller enstaka biljetter som säljs i mån av plats. Alla köp genomförs med kontanter.  

Under alla konserter finns möjligheten att köpa fika av och stötta Vetlanda stråkförening, som själva står för evenemangets populära bullar och kakor. 

Förband till samtliga konserter är eleverna tillsammans med lärare från Vetlandas Musikskola. 

2. Fira nationaldagen i Vetlanda

Vetlandaborna slår på stort under det årliga nationaldagsfirandet, som enligt mångårig tradition hålls på Forngården. Varje år bjuder firandet på högtidliga inslag i form av nationalsång, fanfar, parad och högtidstal, allt i kombination med musik och sång. Under firandet hålls också en prisutdelning för årets ledar- och kulturpris. 

3. Way Out West – bara en tågresa bort

Vetlanda ligger bara två och en halv timme från Göteborg, som varje år bjuder in till musikfestivalen Way Out West. Festivalen är en av Sveriges största musikhändelser och har redan hunnit med tretton rundor i Slottsskogens gläntor. Way Out West äger rum under en långhelg i augusti och är öppen för alla över 13 år som har fått tag på en festivalbiljett. 

Till skillnad från de flesta andra musikfestivaler har Way Out West inget campingområde där du kan slå upp ditt tält. Du får i stället leta efter boende på hotell eller kanske sova på soffan hos en snäll kompis. Way Out West erbjuder också dagsbiljetter för den som uppskattar lite kortare festivalvistelser.  

Så samla kompisgänget eller din musikintresserade familj och hoppa på tåget till Götet.