Välkommen till Vetlanda kommun

Vetlanda - här växer både människor och företag

Barn & utbildning

I Vetlanda jobbar vi aktivt med ett inkluderande förhållningssätt. Alla har rätt att få vara i sin ordinarie grupp och bli bemött utifrån sina behov. Vi arbetar för att alla ska trivas i skolan och utgår i det arbetet från våra likabehandlingsplaner. Det finns goda utbildningsmöjligheter ända upp till högskolenivå.
Vi har förskolor inom olika inriktningar, flera mindre skolor för förskoleklass och årskurs 1-6, tre skolor för årskurs 7-9 och en gymnasieskola.
Givetvis finns det vuxenutbildning för dig som är vuxen och vill lära dig något nytt eller bli bättre på det du redan kan.

Omsorg & stöd

Våra behov av stöd och omsorg varierar i livets olika skeenden och utifrån vår livssituation. Det kan gälla oss själva, en vän eller någon annan i vår närhet.
En av kommunens grundtankar är att alla medborgare ska få det stöd och den omsorg de behöver för att kunna leva ett så självständigt liv som möjligt.

Kultur & fritid

Folkhälsa är ett vitt begrepp och behoven ser olika ut för oss alla.
Klart är att en mångfacetterad fritid, där möjlighet till eget engagemang, delaktighet och ett brett utbud av kultur- och fritidsaktiviteter, gynnar välmåendet.

Bostad & miljö

I Vetlanda har du stora möjligheter att välja ditt boende - naturskönt med skog och sjö som närmaste granne eller modernt centralt med all service nära.
För närvarande bor det cirka 26 000 personer i Vetlanda kommun, men det finns gott om plats för fler.

Trafik & infrastruktur

Oavsett om du väljer att cykla, gå, åka kollektivt eller ta bilen ska du kunna ta dig fram enkelt och säkert i Vetlanda.
Vi jobbar med gatuunderhåll, trafiksäkerhet och kommunikationer bland annat.

Näringsliv & arbete

Det är Nuvab, Näringslivsutveckling i Vetlanda AB, som på uppdrag av Vetlanda kommun, ansvarar för det operativa näringslivsarbetet i kommunen.
Har du funderingar eller frågor kring, att starta eget hittar du svar hos NyföretagarCentrum Vetlanda.

Turism

Vetlanda - en riktig småstad i en levande bygd. Nära till vänliga människor, evenemang och rolig shopping, nära till allt. Äkta upplevelser och naturens närhet och lugn!
Det är här på Destination Vetlanda som vi presenterar utbudet av evenemang, boende, aktiviteter, sevärdheter, shopping, mat och dryck.
Välkommen till Vetlanda!