Upplev Vetlanda museum

Det är vinter och det är kyligare än vanligt i stora salen på Vetlanda museum. Vetlanda fotoklubb har tagit plats med sin medlemsutställning som benämns Vintertid. I filmrummet kan du se den sista filmen av art:screen – fest on tour.

I Vetlanda fotoklubbs utställning möts du av allt från detaljstudier av is och snö till vackra vyer från lokala platser i bygden. Djur och natur varvas med en och annan stadsbild.
– I de tre mindre rummen intill har varje medlem haft möjlighet att få med foton under valfritt tema, berättar Thomas Johansson, intendent på Vetlanda museum.
Här är mångfalden stor med allt från porträtt till blåbärsstilleben och en viking!
Utställningen pågår till den 12 januari.

Filmrummet

Det är Galleria Huuto – Finland som visas.
Galleria Huuto är en medlemsförening med konstnärer från Finland.
Kaarina Ormio har ställt samman sex filmer under namnet -  How to tell you…
Konstfilmernas totala längd är cirka 30 minuter.
I alla filmer så är just Finland den sammanhållande länken och filmerna är gjorda av Nina Lassila, Salla Myllylä, Maija Blåfield, Jarrko Räsänen och Pasi Autio.

Textilrummet

Här hittar du två unika mässhakar med brodyr, som är en del av vår textilhistoria. De två broderierna är utförda av änkan Helena Larsdotter Lindelia, som år 1678 köpte halva Vaxblekaregården i Eksjö och hade där sin ateljé.

Vetlanda museum visar nu två av hennes 41 kända alster och välkomnar dig att ta del av hennes speciella signum med den skrattande dödskallen!

Flora och fauna

Vetlanda Museum startade utställningen Flora och Fauna under arkivensdag den 9 november, årets dag hade just temat Flora och Fauna. Här får du möta räven och några av våra större fåglar. Det varvas planscher och konstverk i två rum.

Det finns även penna och papper fram dukat och du får gärna berika utställningen ytterligare med just din unika bild!
– I vår handelsbod finns det julgott och trevliga julgåvor till försäljning, avslutar Thomas Johansson.

Öppettider

Tisdag klockan 10.00-16.00
Onsdag-söndag klockan 12.00-16.00

 Vetlanda museum har stängt 24-26/12 och 31/12-1/1.