Sommarprat från scenkanten

Kom och berörs av tre öppenhjärtiga livshistorier från mer eller mindre kända Vetlandabor. Reservera 2, 9 & 16 augusti klockan 18.00 i kalendern.

Kathinka Lindhe

Den 2 augusti Kathinka Lindhe

Sixten Sparre och Luitgard "Lycka" Adlercreutz Sparre barnbarnsbarn Kathinka Lindhe berättar om Sveriges Romeo och Julia - dramat mellan adelsmannen Sixten Sparre och cirkusprinsessan Elvira Madigan.
Kathinka berättar historien om kvinnan där bakom, om en försmådd hustru och övergiven fru, om bortglömda barn. Hon berättar sanningen om kvinnan som aldrig omnämns i kärleksvisorna, i kärleksdramat eller i filmens värld. Hon berättar sanningen om Sixtens fru Lycka - en av Vetlandas genom tiderna starkaste kvinnor. Kathinka berättar ur Lyckas eget perspektiv, som mor och skild illustrerar hon en tidigare okänd del i detta populistiska kärleksdrama, till tonerna av egenvald musik.

Tamim Auash

Den 9 augusti Tamim Ayash

2014 flydde Tamim Ayash från ett krigshärjat Syrien och en mörk framtid. Tamim tar oss med på en resa genom längtan och mod.
Att överge sitt hem, sin familj, sina studier för att fly mot drömmen om en tryggare framtid. Vi får följa honom i gummibåt till Grekland i kalla våta promenader där slutmålet kom att bli Vetlanda. Att hitta sin plats i samhället träffa nya människor och skapa nya relationer.
Tamins berättelse skildrar även mötet med Vetlandas invånare, där misstänksamhet och rädsla stundvis gjort livet svårt.  Som tur är finns det människor i Vetlanda som hjälpt och stöttat genom svåra stunder och idag ser Tamim ljust på framtiden. 
Lyssna till hans resa till musik hämtat från hjärtat.

Stewe Jonsson

Den 16 augusti Stewe Jonsson

Stewe Jonsson berättar om uppväxten i Skirö och om hur miljöerna i pingstkapellet och världens artigaste skola präglade honom.
Han bjuder på glimtar från 30 år som journalist och om möten med det riktigt svåra men också om de glada nyheterna.
Att börja jobba vid 13-14 års ålder och fortfarande hålla på med det vid fyllda 52 år kräver sin förklaring och den kommer Stewe Jonsson att leverera från Scenkanten.
Naturligtvis kommer han även att berätta om livet i stadshuset och om livet i stort. Allt till tonerna av ljuv musik.

Varmt välkomna till Sommarprat från Scenkanten som arrangeras av Tillväxt Vetlanda!