Smålands kulturfestival 5-årsjubileum

Smålands kulturfestival firar redan 5-årsjubileum och gör det genom att utöka till 5 välfyllda och variationsrika kulturdagar i inte mer än sju olika Smålandskommuner. Årets tema är Rörelse och i Vetlanda bjuder festivalen även i år på ett varierat program för alla sinnen!

Tomas von Brömssen

Von Brömssen Blandning i Stenberga kyrka

Tomas von Brömssen bjuder på poesi, musik och humor tillsammans med Friiskvartetten i Stenberga kyrka.
Datum & tid: OBS! Slutsålt
Den 4 november klockan 19.00

Hemma på Salshult

Tomas von Brömssen och Pär-Olof Högstedt gör berättelse av Pälle Näver på göteborgska och småländska i den historiska miljön på Salshult.
Datum & tid:
Den 4 november klockan 22.00 OBS! Slutsålt
Stenberga by är upplyst och både Café Lovisen och Stenberga butiken har öppet.

Romeo o Julia kören

Hemlängtan med Romeo & Juliakören 

Romeo & Juliakören tar dig med på ett besök i Kristina och Karl-Oskars musikaliska samtid med brev, texter och musik. Detta sker på Thuressons loge i Tångerda som får vara spelplats för denna unika föreställning. Hvetlanda skvadron av Smålands husarer inleder med servering av ärtsoppa och varm dryck.

Datum & tid: OBS! Slutsålt
Den 5 november klockan 12.30

Ramoa

Rörelse! Akrobatföreställning med Ici Performance hos Ramoa

OBS! Inställd på grund av rådande väder.

I skymning presenteras en eld- och dansföreställning av Ici Performance i äventyrsbyn RAMOA i Ramkvilla. Ici Performance är artister och pedagoger som arbetar med uppträdande och undervisning inom jonglering, parakrobatik och luftakrobatik. Föreställningen är specialbyggd för årets kulturfestival och avslutas med att publiken får jonglera.

Därefter serveras en måltid med närodlade råvaror vid eldarna tillsammans med härliga skrönor förmedlade av berättare från Sagomuséet i Ljungby.

Datum & tid:
Den 5 november klockan 12.30 

Jazz på Wallby säteri

The Rollin’ Phones 30-årsjubilerar tillsammans med Jazz på svenska á la Jan Johansson, Bernsteins West Side Story med mera. På Wallby serveras fantastisk mat och två set av livsbejakande musik skapar en optimal lördagskväll! Dessutom serveras det en aperitif runt flygeln i den gamla huvudbyggnaden, till saxofonernas härliga ackompanjemang.

Datum & tid:
Den 5 november klockan 18.00

695 kronor inklusive buffé och dessert + välkomstdrink. barn och ungdom – 16 år 350 kronor.
Ett dygn på Wallby inklusive  övernattning, arrangemang och frukostbuffé: 1 295 kronor/person
Boka direkt på telefon 0383-46 21 60

Till de andra evenemangen köper du biljetter på Vetlanda turistcenter eller via Smålands kulturfestivals webbplats!

Arrangör för samtliga evenemang är Smålands kulturfestival som hälsar alla varmt välkomna att delta i årets Smålands kulturfestival!