Natur & Aktiviteter

Vi delar gärna med oss av den småländska tryggheten. En utflykt på slingrande småvägar tar dig till de röda stugorna med vita knutar. Utanför stugknut och stenmur ser du en glittrande sjö. Det är klart att du ska ta en roddtur och fiska! Vi garanterar inte att du får fisk, men vi lovar dig att visa vägen till de bästa fiskesjöarna!

Paddla på Emån

Kanotleden börjar i Solgenån, Värne och fortsätter i Emåns huvudfåra. Leden sträcker sig ända ut till Östersjön och den avslutande sträckan är lagd i havet utanför Påskallavik. Kanotleden har markerade upptagning- och isättningställen, WC, sopställ, grillplatser och lämpliga övernattningsplatser.

Älskar du fiske – här kan du få napp!

Fiske

Fiske är ett sant nöje året runt i de många sjöarna och i Emån. Med sin varierande natur och sin artrikedom är Emån ett av Europas renaste och bästa fiskevatten!
Fiskekort krävs för fritidsfiskare. Barn och ungdomar får oftast fiska gratis. I fiskeguiden som finns på Vetlanda turistbyrå och som du hittar nedan finns en fiskevattensförteckning, adresser till fiskekortsförsäljare och båtuthyrare.

I våra vatten kan du fiska abborre, gädda och gös och i vissa strömmande vattendrag finns det även möjlighet att fiska öring och regnbåge.
Ett lyckat fiske börjar alltid med god planering!

Aktiviteter

Det finns flera företag som arbetar med upplevelser och aktiviteter.

Du blir aldrig sysslosös om du gillar att röra på dig – inomhus, utomhus, på landbacken eller till sjöss, på hästryggen eller på egna ben.
Det finns alltid något spännande att göra. Året runt.