Mickan Thor ställer ut på Vetlanda museum

Mickan Thor

Mickan Thor är journalisten som våren 2014 sade upp sig från en fast tjänst inom dagspress för att helhjärtat satsa på författande, fotograferande, föreläsande och sitt liv på gården i Småland, där hon lever i symbios med djur och natur.

Sedan dess har Mickan släppt inte mindre än sju böcker, fyra vykortskollektioner och två almanackor. Hon har sedan författardebuten blivit en flitigt anlitad föreläsare som fascinerar sin publik med vackra bilder och tänkvärda ord.  

Mickan Thor är också en driven och populär bloggare, dels på den egna bloggen Njutbart Blädder, dels på nyhetssajten jkpglive.se, där hon är en av de mest lästa bloggarna.

Under 2014 belönades Mickan, som första civila journalist, med en militär medalj för sin journalistik. Hon utsågs till Månadens Tarakvinna och valdes till ambassadör för  kläddesignkedjan Gudrun Sjödén Design. Bildverk av Mickan Thor medverkade på Årets Länssalong 2014. 

Året 2015 håller Mickan Thor en separatutställning på Vetlanda Museum. Utställningen ”Mustiga Mickanismer” som består av ett rikt antal bildverk ur hennes fyra illustra årstidsbaserade feelgoodböcker om livet på en småbrukargård.