EMventure vinnare av årets turismpris 2017

För tredje gången delade Vetlanda kommun ut turismpriset i samband med Vetlandas näringslivsgala. Turismpriset gick i år till företaget EMventure och Ronny Waumans tog emot priset med stor glädje!

Ronny Waumans, foto Mirja Claesson

Turismpris

Turismens och besöksnäringens betydelse ökar i Sverige. 
Turism och resande ger upphov till betydelsefulla ekonomiska och sysselsättningsmässiga aktiviteter och effekter i stora delar av näringslivet.
Besöksnäringen är sammansatt av flera branscher, där de största är hotell, restaurang, transporter och varuhandel. Kultur, sport och evenemang är andra delar av näringen.
Hösten 2012 antogs en turismpolicy i kommunfullmäktige, där man bland annat beslutade att vi ska dela ut ett pris till årets turistiska initiativ i Vetlanda kommun.
Priset ska kunna utdelas till enskilda personer, företag och föreningar som är verksamma i Vetlanda kommun. Det ska delas ut årligen med början 2015. 

Kriterier

Vetlanda kommuns turismpris är avsett att belöna goda insatser i nytänkande, kvalitet och hållbarhet i företagandet och som har bidragit till att utveckla turismen i kommunen. Årets turismpristagare ska uppfylla följande kriterier:

* Visa prov på att vara extra kreativ och företagsam på ett sätt som bör premieras.
* Genom gott entreprenörskap, vara en god förebild och ambassadör för andra företagare i branschen.
* Aktivt driva verksamheten.
* Inte ha några betalningsanmärkningar.
* Ha goda framtidsutsikter.

EMventure

Pris

Vinnaren av priset nomineras även till länets turismpris, vilket delas ut av Smålands Turism AB. Jönköpings läns turismpris. Vinnaren där blir automatiskt nominerad till Stora turismpriset, som delas ut på Svenska Turistgalan i Stockholm i oktober varje år. 
Priset består också av en affisch på Vetlanda InfoCenter. 

Motivering

Med över 30 års erfarenhet av utomhusaktiviteter erbjuder EMventure en idealisk utgångspunkt för dina äventyr i det småländska höglandet. Med entusiasm och gott entreprenörskap har Ronny Waumans utvecklat sin verksamhet med den småländska naturen som bas. Aktiviteter som paddling, cykling, klättring och vandring med ett boende i småländskt röda stugor attraherar både svenska och utländska besökare och ger minnesvärda upplevelser.  
Vi är stolta och glada att ha EMventure i Vetlanda kommun, Ronny Waumans är en utmärkt ambassadör, både för oss och för besöksnäringen!  

Läs mer om EMventure på deras egna webb

Grattis EMventure!